22. mai 2014

Sukkersøt på sydentur

Om et par dager reiser vi på en ukes ferie og pollensesongpause til Syden, nærmere bestemt Alcudia. Hele storfamilien med tante og onkel, nevø og niese, mormor og morfar er med. Storebror er mer enn bare litt spent, og har våknet midt på natta de siste par nettene for å konstatere i halvsøvne hvor mange dager som gjenstår til avreise. Han har pakket også: Batmankappe og badehette, så det mest essensielle er med i bagasjen.
Minstemor trengte en liten bleieshorts til bruk sammen med sommertopper og korte kjoler. Dermed ble Den store guttestrikkeboka plukket frem fra bokhylla og en bringebærdropsfarget shorts kom på pinnene. Dette er rask strikk: Tre kvelder og den rosa herligheten var klar for kofferten. Jeg hadde et par nøster Rasmillas yndlingsgarn liggende, og strikket med dobbel tråd. Med enkel tråd hadde jeg fått et enda tynnere og kanskje hakket mer sommerlett plagg, men tiden til rådighet talte ikke til min fordel denne gangen. Shortsen er strikket med maskeantall 1 år med noen mindre justeringer: Færre masker felt til avslutning av ben og litt ekstra lengde i livet. Jeg brukte 68 gram garn.
Vi ser fram til en avslappende uke - forhåpentlig med noenlunde stabilt vær så den sukkertøysøte sydenshortsen får lufte seg!

Bilde fra Vings nettsider

Mønster: Knebukser til alle mann fra Den store guttestrikkeboka av Charlott Pettersen
Pinner: 2,5 og 3 mm
Garn: Rasmillas yndlingsgarn i fargen Hindbær. Forbruk 68 gram.
Min vri: Maskeantall størrelse 1 år. Ved siste felling før vrangbord til beina strikket jeg 1 maske, så to masker sammen hele veien rundt slik at jeg endte med 52 masker til vrangborden. Det er lurt å ikke felle så mye som oppskriften angir - det blir i overkant tight for lubne barnelår.

15 kommentarer:

 1. Så nydelig shorts, denne er virkelig for alle mann! God ferie!

  SvarSlett
 2. Så fin blogg du har - denne må jeg følge med på :)
  God tur til syden!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Og i like måte må jeg si - jeg legger deg til i rullen :-)

   Slett
 3. Veldig søt shorts. Den gjorde seg i bringebærrosa! God tur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Nå er det jo godt og varmt her på Østlandet også, men det skal bli godt å komme vekk fra pollensesongen en uke...

   Slett
 4. Sikke fine shorts :-) Rigtig god ferie.

  SvarSlett
 5. Såå fine shorts! Jeg er også i gang med denne, og gleder meg til å ta dem i bruk :) Bringebærrosa var absolutt en fin farge! God ferie!

  SvarSlett
 6. Så fin shorts og herlig sommerfarge! Kos dere i varmen :)

  SvarSlett
 7. Så herlig farge på shortsen! Jeg har også strikket denne i dobbel rasmilla :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg la merke til dine shortser :) Været her nede er ganske skiftende, så bare legger må innimellom pakkes inn i langbukser. Ullshorts er ikke så dumt på Mallorca i mai!

   Slett
 8. Veldig søt shorts! En slik skal jeg strikke til gutten min til sommeren. God tur til varmere strøk:)

  SvarSlett
 9. Har strikket noen av disse shortsene, og blir like fornøyd hver gang! Jeg har akkurat bestilt Rasmilkas yndlingsgarn og gleder meg til å få det i posten! Er du fornøyd med garnet? Jeg har aldri prøvd det, ble bare begeistra for fargene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Rasmilla er helt klart favoritten blant ull/bomulls-blandingene jeg har brukt (hittil). Garnet er mykt og lett og holder seg godt i bruk - og fargepaletten er herlig. Jeg liker at det er mange løpemeter: Da kan man velge om man vil strikke tynne, florlette plagg med enkel tråd, eller litt mer robuste plagg med dobbel. Prisen er heller ikke verst, og det pleier å ta ca 5 dager med posten når jeg bestiller fra Danmark.

   Lerke fra Dalegarn er en god nummer to i bruk her i huset, men har en helt annen tyngde og er mindre fleksibelt i bruk ettersom garnet er tjukkere spunnet.

   Slett
 10. Takk for svar! Men dersom jeg vil strikke str ett år med enkelt garn, bør jeg ha maskeantall 2 år da?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ville prøvd meg med maskeantall for ett år. Synes shortsene jeg har strikket er forholdsvis romslige i bredden, med unntak av vrangborden rundt lårene. Her er det for de fleste greit å felle av færre masker enn oppskriften angir slik at det ikke strammer på barnet. Færre fellinger til lår er en gjenganger på Ravelry-siden til denne buksa, har jeg sett.

   Slett

Så hyggelig at du kommenterer!