27. juni 2014

Det gåtefulle folket

Femåringen: "Mamma? Kan du strikke noe til meg?"
Moren (med dårlig skjult entusiasme): "Ja, så klart!" 
Femåringen: "Jeg vil ha en svart kappe, og den skal være sååå lang (peker på ankelen), og med tagger her på armene også sånn krage som står opp! Eller hette!"
Moren: "eh....eller en svart genser...?"

Det blir det siste. Og femåringen er strålende fornøyd - særlig etter å ha fått tildelt en av morens avlagte svarte gensere som ble klippet til en slags kappe under streng overvåking og bestemte instrukser fra unge herr DraculaBatman. Av grunner jeg har vanskelig for å forstå, har det eneste bursdagsantrekket femåringen har godkjent det siste året vært en kamelfarget nikkers. Nikkers, altså. Hjemmestrikket. I alpakka. Langbukser kan vi bare glemme. Skjorte? Nix. Så alpakkanikkersen er velbrukt, sammen med ullstrømper og en etter hvert temmelig utvasket svart genser som har sluppet gjennom sensuren både hos avleggeren og opphavet. Svart er den eneste fargen som ikke plutselig og uten forvarsel legges for hat, og siden bursdagsfeiringer er hyggeligst om man slipper dramatiske påkledningsdiskusjoner i forkant, velger moren å innfri fargepreferansen. Nå er altså ny svart genser på pinnene, og med det sikres antrekket til det kommende årets bursdagsfeiringer. Jeg prøver meg på et mønster til bestefarstrøye fra Strikk til smårollinger. Jeg falt for den lange knappestolpen og de høye mansjettene. Planen er at knappestolpen, halslinningen og mansjettene på ermene skal ha kontrastfarge i sennep. Størrelsene i boka går kun opp til fire år, men til min smale femåring er det tilstrekkelig å bare legge litt ekstra til på lengden i fireårsstørrelsen. Erfaringsmessig mister jeg fort motivasjonen når jeg strikker frem og tilbake, så ved deling til knappestolpen har jeg lagt opp klippemasker slik at jeg kan fortsette å strikke rundt. Med dobbel tråd Rasmillas Yndlingsgarn har jeg forhåpninger om at denne genseren faller i smak hos den unge herremannen.7 kommentarer:

 1. Det høres fint ut med sennepsfargede detaljer på den svarte genseren! Gleder meg til å se. Morsomt med slike bestemte unge herremenn, men han har da god smak og liker hjemmestrikk, det er jo flott!

  SvarSlett
 2. Det blir nok en flott genser til den unge mannen! :-)

  SvarSlett
 3. Skjønner at han liker nikkersene, de var fine! Matchende genser blir topp, blir spennende å se den ferdig.

  SvarSlett
 4. Så mykje flott du har på bloggen din! Flotte bilete og mykje fin strikk!

  SvarSlett
 5. Så herlig å lese om guttens egne preferanser! Og nickers er jo så søtt da, så det må jo være et bra bursdagsantrekk! Gleder meg til å se genseren ferdig og. Sånne bestefarstrøyer er jeg en smule svak for!

  SvarSlett
 6. Morsomt med barn som vet hva de vil ha:) Gleder meg til å se genseren, du har valgt en fin oppskrift!

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!