13. juli 2014

Bestefarstrøye

Været de siste dagene har verken innbudt til strikking eller prøving og fotografering av ferdige plagg. Strikketøyet er ikke det første jeg griper til når gradestokken kryper opp mot tretti varmegrader. I dag sto vi opp til lett skydekke og den ferdige bestefarstrøya ble endelig foreviget og klar for bloggen.


Kvelden før avreise for den første sommerferieuka satte jeg meg til ved symaskinen for å sy et par sømmer slik at jeg kunne klippe opp knappestolpen og sy i knapper når vi kom fram på hytta. Dessverre hadde symaskinen andre planer: Undertrådsspolen flyttet på seg og etter flere forsøk på å dytte den tilbake, måtte jeg erkjenne at maskinen må leveres til reparasjon. Siden genseren er strikket i ull/bomullsblandning, forsterket jeg sårkanten med håndsøm. I ettertid ser jeg at akkurat dette garnet har såpass mange ullete mothaker, at jeg antakelig kunne prøvd meg på heklemetoden uten at masker hadde sklidd ut. Gode nyheter for andre som også strikker med Rasmillas Yndlingsgarn: Det tåler klipping forbausende bra, fordi strukturen i garnet og spinningen gjør at det minner mer om ull enn bomull, samtidig som bomullsblandningen sørger for at det er deilig mykt.


Genseren fikk være med på villbringebærplukk i dag morges og innehaveren har godkjent antrekket. Modellen er fra Strikk til smårollinger av Eli Østgård og Mette Harbo, som også står bak bloggen Gustav og Berta. Den er forholdsvis brei, og størrelse fire år holdt i massevis til femåringen min. Jeg la på litt ekstra lengde på bol og ermer, og regner med at genseren passer i halvannet år fremover.


Mønster: Bestefarstrøye, fra Strikk til smårollinger
Pinner: 2,5 og 3 mm
Garn: Rasmillas Yndlingsgarn, i sort og sennep
Min vri: La opp oppklippsmasker og strikket rundt ved deling til knappestolpen.   

10 kommentarer:

 1. Jeg lar også strikketøyet ligge når det blir for varmt! Da orker jeg ingenting :) Fin bestefartrøye du har strikket :)

  SvarSlett
 2. Så flott genser ! Ha en herlig søndag hos dere!

  SvarSlett
 3. Den ble fin! Liker fargekombinasjonen kjempegodt.
  Garnet har jeg aldri prøvd, nå ble jeg frista :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Rasmillas Yndlingsgarn er soleklar favoritt blant ull/bomullsgarnene jeg har prøvd: Fin fargepalett, lang løpemeterlengde og holder seg fint i bruk og vask. Anbefales!

   Slett
 4. Jeg hadde store planer om feriestrikking, men den gang ei ;) Veldig fin bestefartrøye, din versjon med kontrastene fikk meg til å snu meningen min om at den lange knappestolpen var litt for lang, hos deg ble den kjempe flott!! Takk for inspirasjon, kose dere videre i sommervarmen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å være til inspirasjon :) Den lange knapoestolpen gjør seg godt synes jeg. Jeg oppdaget underveis at målene for lengden på ermene er ganske knappe. Hvis du skal strikke denne, kan det lønne seg å måle på mottaker eller kontrollere de oppgitte målene mot en annen oppskrift.

   Slett
 5. Så fin! Utrolig flott med kontrastfarge på stolpe og ribb! Jeg har også begynt på en slik genser men den er lagt bort siden den ser så vid ut på formen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, den er litt brei, men ikke så brei som jeg fryktet før jeg fikk prøvd den på.

   Slett
 6. Nydelig genser. Veldig stilig med sånne kontrastfarger/kanter!

  SvarSlett
 7. Knalltøff genser! Likte godt den fargekombinasjonen - og passformen på trøya. Stilig! :)

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!