1. september 2014

Dagny og Eivor

Dagny og Eivor. Nydelige hver for seg, vakre i samklang. Helt klart ment for hverandre.


Dagny trengte en tynn ulljakke i garderoben før vintersesongen. Hun har fra før en muskatbrun flettejakke etter oppskrift fra Nøstebarnboka (på bildene fra Sjølingstad Uldvarefabrik), og jeg var på jakt etter en ny oppskrift med flettemønster. Da Ann Myhre viste frem de første versjonene av barnejakka Eivor, kunne jakten avsluttes. Mønsteret i barnejakka Eivor er greit forklart og diagrammet lett å memorere - morsomt arbeid som vokser raskt på pinnene. Diagrammet til flettemønsteret er litt ulikt i de forskjellige størrelsene. Bloggen Trivelig og Surrehue viste nylig fram en herlig okergul Eivor i størrelse 6 år. Her er flettemønsteret brutt med et felt med vrangmasker og to rader vridde rettmasker, og framstykket får et annet uttrykk enn treårs-størrelsen som Dagny har på seg. Pickles Pure Wool er et av garnene Ann anbefaler til denne jakka, og det er et godt valg. Garnet er holdbart, tynt og lett, og fargepaletten er farlig fristende. Jeg klarte å tøyle hamsteren i meg da jeg sto i Pickles butikk i Markveien og skulle velge farge til min Eivor, og kom ut igjen med kun de nødvendige to nøstene i den varmgule fargen som i nettbutikken kalles «God morgen». Etter skylling har garnet i jakken fortsatt ei lun lukt av fjøs. Andre vil kanskje rynke på nesa, men jeg snuser gladelig inn og drar samtidig på en sanselig nostalgitripp til familiegården nordpå hvor jeg har tilbragt alle mine somre og hvor sommerminnene hvert år reproduseres i variasjoner over samme tema.Dette er tredje gang jeg har strikket rundt og klippet i strikketøyet. Denne gangen brukte jeg heklemetoden før oppklipp, med Ninapetrinas instruktive bildeserie og forklaring for hånden. Det er en helt egen tilfredsstillelse å klippe opp mellom hekleradene og se hvordan sårkanten forvandler seg til en perfekt avslutning uten løse trådender og frynser som man får når man syr på maskin. Jeg kommer definitivt til å gjøre det på denne måten igjen.Og Dagny og Eivor skal få lyse fint opp i høstmørket - sammen og hver for seg.

Mønster: Barnejakka Eivor, av Ann Myhre
Pinner: 2,5 og 3 mm
Garn: Pickles Pure Wool, i fargen "God morgen", 130 gram til (min) størrelse 3 år


24 kommentarer:

 1. Hvor er den bare smuk...og barnet ligeledes:-) Jeg har også tilføjet den model til den lange liste af kommende projekter:-)

  SvarSlett
 2. Så fin! Dette blir en flott jakke utover høsten. Nydelig farge - frisk men samtidig varm:)

  SvarSlett
 3. Inspirasjon! Slik hadde minsten her også "trengt" , skal prøve å komme meg på pickles butikken når jeg er i oslo, for denne fargen var nydelig! Nydelig til jenten din :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Pickles butikk er et sukkertøy i seg selv, absolutt verdt å prioritere :)

   Slett
 4. Det ser ut til å være et visst fargetema på de siste innleggene dine ;)
  Jakka ble kjempefin! Jeg strikker skjelden (aldri) med gul, men nå var det plutselig litt fristende :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, det er visst noe med gult. Vender stadig tilbake til de mørke varme gultonene, ja.

   Slett
 5. Så fin, både jenta og jakka!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, dere :) Jakken er av slaget som jeg synes blir finere og finere. Pinneguri er et unikum til å lage gode mønstre.

   Slett
 6. En skjønn jente og jakken er veldig fin :)

  SvarSlett
 7. Åh, så nydelig! Denne jakka var perfekt til den lyse fine jenta!

  SvarSlett
 8. Bare ett ord: NYDELIG. Og jeg er helt enig; heklemetoden er best!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde nesten lyst til å le høyt mens jeg klippet og så hvor bra det ble. Magiske heklemasker!

   Slett
 9. Så fine - både Dagny og Eivor! Og jeg er helt på nett med deg hva angår den lune fjøslukta i "ordentlig" ullgarn - en herlig mimrelukt!

  SvarSlett
 10. Så nydelig jakke og farge og jente :-) Perfekt høststemning :-)

  SvarSlett
 11. Så utrulig fin jakke! Og fargen er heilt nydelig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Fargen anbefales. Liker godt hvordan meleringen i Pure Wool gjør at fargene skifter karakter med lyset. Måtte plukke med et nøste i den herlige rosa Ranunkel når jag var innom butikken i helga. Tror den blir finfin i kombinasjon med resten av det gule nøstet mitt :)

   Slett
 12. Flott jakke og nydelig modell :)

  SvarSlett
 13. Åh! Kom tilfeldigvis forbi bloggen din via Pinneguri, og la straks min elsk på dette innlegget - jakka er nydeleg, fargen så varm og god i oktoberhausten, og jenta minner meg på ein prikk om mi eiga vesle lure tuppe :-) Ser etter nokre raske minutt her inne at både mønster- og fargeval samsvarer med eigne yndlingar, så deg vil eg gjerne fylgje og verte inspirert av :-)

  SvarSlett
 14. Ja, og så vart eg så glad av å lese at jenta di heiter Dagny - eit FLOTT namn! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig tilbakemelding - takk!
   Og ekstra hyggelig når andre også er begeistret for navnet til snuppa :)

   Slett

Så hyggelig at du kommenterer!