17. august 2014

Ventevest

Egentlig har jeg andre prosjekter i planene: Eivor til lillesøster, Fanakofte til en av niesene, en Ravello til meg selv (!!) som har ligget i form av garnnøster fra Isager i skapet i et års tid, ungene trenger votter til vinteren og så videre. Men akkurat nå ville jeg se resultater fort. Klassisk prokrastinering.
I hyllene hos min lokale garnpusher lå tre nøster Lerke i akkurat den deilige gulbrune fargen som jeg har lagt min elsk på, og siden garnpusheren var usikker på om Dalegarn kom til å fortsette med denne innfargingen, måtte de tre nøstene bli med hjem.
Nå når utetemperaturen bærer bud om kaldere årstider, er vester fine å trekke over trøyene før ungene sendes i barnehagen - både som ekstra varme og som finfin kamuflasje for flekker på trøyer som har gått i arv mellom søsken og søskenbarn. Violas vest fra Lene Holme Samsøes hefte Børnestrik på pinde 3,5 - 4 er morsom å strikke, men jeg savnet en beskrivelse av hvordan flettene skal strikkes fra vrangen. Jeg fant ut av det med litt prøving og feiling, men her mener jeg Holme Samsøe med fordel kunne kostet på seg et par beskrivende setninger og spart meg for noen frustrasjoner. (Men det er kanskje bare meg? Andre som har strikket denne og tenkt det samme?)
Fire korte kvelder tok det å få denne ferdig. Garnet er det samme som jeg har brukt i kysa fra Ministrikk.no, og som kontrast i denne tunikaen og shortsen. Nøyaktig to nøster gikk med til vest i størrelse 2 år. Og modellen ga tydelig beskjed når fotoseansen var moden for avslutning...


Mønster: Violas vest, fra Børnestrik på pinde 3,5 - 4  av Lene Holme Samsøe

Pinner: 3,5 mm
Garn: Lerke fra Dalegarn

8 kommentarer:

 1. Noenganger må man ha mellom prosjekter :-) denne er kjempe finog fargen var nydelig. For en liten sjarmør du har!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mellomprosjekter er nødvendig innimellom. Toåringen er litt av en sjarmør - og bølle ;)

   Slett
 2. Så vakker vest, og så mange fine prosjekter du har på gang:)

  SvarSlett
 3. Så flott den ble! Det er bare vesten og jakken med prikker jeg til nå ikke har strikket i det heftet, kommer nok på pinnene etter hvert… ha en flott tirsdag hos deg!

  SvarSlett
 4. Takk for hyggelige tilbakemeldinger :)

  SvarSlett
 5. For en herlig høstfarge! Og for en nydelig jente du har♡

  SvarSlett
 6. Kjempefin vest! Fargen passer godt til årstiden vi går inn i nå:)

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!