30. desember 2014

Årsoppgjør

Tid for årsoppgjøret på strikkefronten. Hvor mye har jeg egentlig laget i løpet av året, hvem ble tilgodesett med flest plagg, og hva har jeg strikket? For ca tre år siden opprettet jeg en Ravelry-konto og begynte å loggføre prosjektene mine der. Bloggen erstatter på ingen måte den gode oversikten som Ravelry gir over egne og andres prosjekter - så de av dere som evt ikke har opprettet konto: Gjør det! Det lønner seg å bruke de tre minuttene det tar å legge inn garn, farger, pinnestørrelser, garnforbruk og evt endringer i mønstre i Ravelrys database. Det er gull verdt når man vil strikke noe om igjen og ikke husker akkurat hvilket garn man brukte, eller hvilke endringer man gjorde i mønsteret. Dessuten er Ravelry et oppkomme av inspirasjon og gode tips. 

Vel, Ravelry forteller at jeg har produsert 24 plagg og noen "dingser" i løpet av året som har gått. "Dingsene" er påskeegg og kjøkkenkluter, og i tillegg kommer noen julekuler som jeg ikke har fått loggført i Ravelry-kontoen min ennå. På plagg-siden er det to mislykka prosjekter og en nisselue som ikke er lagt inn på Ravelry, så summen av det som er blitt produsert er noe høyere.

Det er ingen som bør bli overrasket over at det først og fremst er barneklær som har kommet av pinnene: 20 av 24 plagg er til egne eller andres unger. 

Det ble fem luer og en hals


tre kjoler


seks jakker og en genser


tre vesterOg den lille andelen som ikke er barnestrikk, består av

to par votter


en genser og en jakke


kluter og påskeegg


Mine favoritter fra dette årets strikk er Hovseterjakken, Doris-vottene, Sinnasau-jakken, søttitalls-kjolen og Ravello-genseren. Det som er mest i bruk er plaggene til minstemor: Eivor-jakken, flettejakken fra Nøstebarnboka og Marius-kjolen (som nå er på god vei til å bli genser...). Ingen garn-bommerter er gjort i løpet av året - det nærmeste jeg kommer er Sandnes Mini Duett, som jeg synes nupper mer enn hva som er akseptabelt. Nye hyggelige garnbekjentskap av året har vært Pickles Pure Wool, Rasmillas Yndlingsgarn og Isager Highland. Shetland soft er en stayer som som jeg stadig griper til, og det seiler dermed inn som favorittgarnet.

Mengdestatistikken for året er ganske lik som for fjoråret ser jeg, så to plagg i måneden er omtrent det jeg kan forvente å få produsert. Og det er jo ganske mye. Egentlig tenker jeg at målet for 2015 bør være å komme litt ned i antall og heller begynne å strikke litt større eller mer krevende plagg. Mer tradisjonsstrikk? Mer til meg selv? Eller til husets herre? Kjekt med nytt år og nye muligheter i alle fall.

Til dere der ute: Godt strikkeår i 2015!

9 kommentarer:

 1. Vilka lyckosar de barnen är som får så mycket fint :) Gott nytt år!

  SvarSlett
 2. For en flott 2014-produksjon av strikkeplagg!

  SvarSlett
 3. Kjekt å se alt samlet. Flotte favoritter!

  SvarSlett
 4. Veldig koselig strikkeoppsummering. Jeg likte 70-tallskjolen, og så er det ingen hemmelighet at jeg digger din utgave av Dorisvottene.

  SvarSlett
 5. Wow, så mye fint du har laget! Du er flink altså! Gleder meg til å følge deg videre i 2015:)

  SvarSlett
 6. Her var det mye fint! Gleder meg til å se hva du tryller frem i 2015.

  SvarSlett
 7. Så utrolig mye flott du lagde i fjor. Gleder meg til å følge bloggen din i det nye året også. Riktig godt nytt strikkeår.

  SvarSlett
 8. Her var det mye fint! Og jeg ser du har strikket 'kjerringvottene', har planer om et slikt par til mamman min i år! (og meg selv OG tanta mi! :P ). De er så stilige! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Kjerringvottene er morsom strikk! Og perfekt 8.mars-tilbehør ;)

   Slett

Så hyggelig at du kommenterer!