25. januar 2015

Vinterrose

Votter er på samme tid noe av det morsomste og noe av det kjedeligste jeg strikker: Veldig tilfredsstillende å bli ferdig med første vott, og ufattelig demotiverende at man etterpå må strikke nummer to. Heldigvis går det alltid litt raskere med andrevotten.


Disse vottene må være det vakreste jeg har produsert så langt i strikkekarrieren min. Mønsteret Vinterrose er laget av Wenche Roald, og er inspirert av tradisjonell skandinavisk rosemaling og norsk tradisjonsstrikk. Mønsteret er velskrevet og Wenche Roald har vært så generøs å trykke ulike diagrammer for tommelen slik at man kan tilpasse sin egen variant. Perfekt for meg denne gangen. Jeg har valgt meg Pt2 som garn - det er perfekt til vottestrikk. Hele votten er strikket på pinne 2,5 mm. Litt utenfor min komfortsone egentlig, men votten har såpass mye mønster at pinne 3 mm ville gitt votter for en kar med solide arbeidsnever.Det blir mer om votten i en senere bloggpost: Den skal nemlig få følge og jeg har gjemt noen detaljer inni votten som jeg ikke kan avsløre helt ennå...Mønster: Vinterrose av Wenche Roald

Garn: PT2 i farge 00 og 39
Pinner: 2,5 mm

11 kommentarer:

 1. Sukk, så lekre vottar! Likte veldig godt fargevalet ditt også. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det :) Var litt usikker pålåfargen først, men det ble bra.

   Slett
 2. Så vakre votter. Kjempe fine ble de. Flott fargekombinasjon.

  SvarSlett
 3. Så flotte votter! Nydelig mønsterstrikk:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Begynner å få mønsterstrikk med tynne pinner under huden etter hvert. Gøy!

   Slett
 4. Flotte votter! Enig med deg ang strikking av vott nr 2....;)

  SvarSlett
 5. Disse vottene er så vakre! Jeg kom dessverre aldri igang med nr to, så jeg har en singel liggende en eller annen plass. Flinke deg som fullførte, nå har du et nydelig par!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er fornøyd med å ha fullført, men må nok strikke nye til meg selv: Disse ble gitt bort i bryllupsgave :)

   Slett

Så hyggelig at du kommenterer!