27. mars 2015

Vinter farvel (hører du???!?)

Jeg hadde sett for meg at påsken skulle innledes og avsluttes i vårlige omgivelser her ved Oslofjorden. Dengang ei. I skrivende stund ligger det en halvmeter snø i hagen. Utafor garasjen og ved oppkjørselen vår tårner to-tre meter høye brøytekanter etter gårsdagens snøfall. Planene om å plante stemorsblomster og begynne å fjerne rusk og gjøre klar blomsterbedene er bokstavelig talt lagt på is enn så lenge. 


I påvente av at omgivelsene i hjemlige trakter skal bli mer vårlige, pakkes ferdige og uferdige strikkeplagg i bager og sekker som blir med til fjells. Ambisjonen om å få ferdig genseren jeg hadde sett for meg at jeg skulle sprade rundt i på påskefjellet viste seg å være i overkant optimistisk. Forhåpentlig blir den ferdig i løpet av påsken. Det er jo ikke så verst det heller. Det som derimot har blitt ferdig, er et par påskegule selbuvotter til minstemor. Med tynnere garn enn angitt i oppskriften, fikk jeg akkurat passe små votter til toåringen. Finfint følge til den gule Eivor-jakken. Og med det ønsker jeg god påske! (Og håper å returnere til snøfrie omgivelser når påskeuka er omme...)


Mønster: Barnevott, fra Terri Sheas Selbuvotten
Garn: Pickles Pure Wool i fargen "God morgen" og PT2 i ubleket hvitt
Pinner: 2,5 mm

8 kommentarer:

 1. Denne jakken er nydelig fin i senepsgul! Kose dere på påskeferie, her har heldigvis ikke snøen kommet så misunner dere ikke den!

  SvarSlett
 2. Flotte farger! Hva som angår snø, skal jeg la være å kommentere. Men den blir sikkert fort borte hos dere. For min del håper jeg på finvær noen av dagene og godt skiføre. God påske!

  SvarSlett
 3. Godmorgenfargen er superfin! Den troner høyt på lista over favoritter, så det vsr inspirerende å se i selbuvotter.

  Krysser fingrene for at snøen forsvinner kjapt!

  SvarSlett
 4. For et nydelig sett. Oransje er helt klart undervurdert. Jeg strikket en babyjakke i oransje for noen år siden jeg også og jeg ble forbauset over hvor fin den ble.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ser at fargen på bildet lyver litt: Den er mer gul enn oransje.

   Slett
 5. Så vakkert sett. Selbuvottene i gult likte jeg kjempegodt. Så fine påskevotter! God påske...våren er her snart!

  SvarSlett
 6. For et nydelig sett! Vakker jakke og flotte votter!

  SvarSlett
 7. Så fine plagg. Eivorjakken er så vakker!

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!