15. mars 2015

Ravello. Igjen!

Jeg klarte ikke å dy meg: Straks Ravello-genseren min var ferdig, hadde jeg lagt opp til en ny. Jeg hadde lyst på en enkel cardigan, og ettersom jeg traff så godt med passformen i genseren, tok jeg utgangspunkt i det samme mønsteret. I garnlageret mitt har jeg en en etterhvert rikholdig kasse med Shetland Soft. Jeg var så heldig og fikk lagt inn en bestilling på uvasket Shetland Soft hos Malsen og Mor like før garnet gikk ut av salg fra nettsiden, og har fortsatt mange nøster i den deilige kaffebrune nyansen jeg har brukt i denne cardiganen. Ryktene sier at vasket Shetland Soft er skikkelig deilig å strikke med, så det er heldigvis neppe noen grunn til å bytte ut favorittgarnet. 


Det var ikke så mange tilpasninger som skulle til for å gjøre cardigan av dette mønsteret: Jeg la opp 7 masker i midten til klipping, og passet på å ha likt maskeantall på hver side av knappestolpene. I tillegg plukket jeg opp masker i halsen og strikket vrangbord her også. Før klipping heklet jeg etter denne metoden for å låse maskene. En vakker dag skal jeg ta mot til meg og klippe uten forsterking. Uvasket Shetland Soft antar jeg egner seg godt til å prøve denne metoden, men det må i første omgang bli i et plagg som det ligger litt mindre arbeid bak enn jakke i voksenstørrelse. 


Ravello har en detalj i mønsteret som jeg liker godt: På undersiden av ermene og i hver side av bolen strikker man en "falsk søm" med vrangmasker. Disse stabiliserer maskene i plagget, slik at man ikke opplever at maskene vris eller at stripene lener seg til en side. Dette er særlig nyttig når man ikke strikker flerfarget mønster, som jo virker stabiliserende i seg selv.


Denne jakken har fått knapper i skinn. Knappene fordobler dermed prisen på et ellers særs rimelig innslag til garderoben. Litt luksus kan man vel unne seg når man lager klærne sine selv...?


Mønster: Ravello av Isabell Kraemer, størrelse medium
Garn: Uvasket Shetland Soft fra Malsen og Mor, ca 190 g
Pinner: 3 og 3,5 mm
Min vri: Strikket knappestolpe og klippet opp på midten

9 kommentarer:

 1. Så herlig den ser ut :) Har ikke prøvd dette garnet, ikke fått med meg at det gikk ut heller :/ Flink du er med ego strikking :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Egostrikk er Det Store Prosjektet i 2015. Ambisjonen er å strikke (nesten) like mye til meg selv som til ungene :)

   Slett
 2. Den var kjempefin! Har aldri vært så begeistret for Ravello og ikke skjønt hvorfor "alle" strikker den, men nå gikk det opp et lys for meg - jakke, og striper helt ned er helt i min smak! Fint fargevalg også - rosa og brunt er lekkert sammen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror det er enkelheten som appellerer med Ravello, og at mønsteret er skrevet for tynt garn, kanskje? Jeg digger den ihvertfall både som genser og som jakke!

   Slett
 3. Så fin jakke!! Stilige farger du har satt sammen! Knapper er jo en avgjørende del for plagget, så man kan absolutt unne seg litt luksus på den siden også syns jeg :)

  SvarSlett
 4. Veldig kledelig! Igjen ;) Flott fargekombinasjon, rosa melert er lekkert. Selv om garnet er utgått hos Malsen og Mor, går det vel fortsatt an å finne det hos Holst? Tror det :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, Holst har vel fortsatt den uvaskede varianten. Jeg er såpass barnslig at jeg synes det er _veldig_ stas når plagget "puffer seg opp" etter vask og endrer karakter....

   Slett
 5. Kjempe lekker. Så deilig det er å finne et plagg med en passform som passer perfekt. Har lyst til å strikke meg en Ravello jeg også. Ønsker deg ei riktig god helg.

  SvarSlett
 6. Ein veldig flott jakke, og så godt du kledde den :)

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!