3. august 2015

Blåbærblått

Blåbær! Seinsommeren og tidlig høst er min favorittid på året. Jeg har et særs velutviklet sankergen, og tilbringer disse ukene med nesen godt begravd i bringebærkratt og blåbærlyng, eller i dyp konsentrasjon på moltemyrene. Heldigvis har ungene arvet (eller ervervet) min entusiasme for innhøsting, hvis ikke hadde nok seinsommerturene lett blitt av den mindre hyggelige sorten. På en av helgens blåbærturer benyttet jeg anledningen til å få dokumentert barnehagesettet som nevøen skal få til toårsdagen om et par uker. Treåringen ble bestukket med kjeks og løfter om is til dessert, og sto stille akkurat lenge nok til at jeg fikk tatt noen brukbare bilder.


Både genseren og buksa er gode og romslige til min treåring, så antrekket bør kunne holde både en og muligens to ullsesonger for nevøen. Finull seiler opp som en stadig større favoritt på garnlista mi. Både på grunn av det fantastiske utvalget i farger og på grunn av kvaliteten og holdbarheten. Finull oppfører seg forutsigbart, stabilt og fint. Ingen plagg som utvider seg eller siger i vask og bruk, og minimalt med nupping. Null tull med finull! Noen vil kanskje synes plaggene er litt «stikkete», men garnet blir mykt og fint etter noen gangers bruk og et par skyllinger. Min lokale garnforhandler fører PT2, som strengt tatt er samme garnet. Så for ordens skyld: Det er PT2 som er brukt her. Finull er ørlite tynnere spunnet og hakket mykere.


Min bedre halvpart bestilte uoppfordret boka «Strikkesidas favoritter» til meg da den var på salg hos Ark før sommeren. Snilt! (Særlig siden han i ettertid har blitt spammet med et tosifret antall epost med strikkerelaterte tilbud.) Både oppskriften til buksa og genseren er hentet fra denne boka, men mønsteret til buksa kan også skaffes via ministrikk.no. Buksa er strikket i størrelse ett år, men med lengder størrelse to år (pluss) for å avpasse for strikkefasthet og brukbare mål. Genseren er strikket med utgangspunkt i Malsen og Mors Vaffelvest, størrelse to år. Jeg hadde strikket nesten hele bolen i vaffelstruktur før jeg rekket opp og byttet til glattstrikk. Vaffelstrukturen ble bare ikke fin i garnet og fargen jeg har valgt. Et litt glattere garn, en mer nøytral farge eller tweed hadde nok ytt vaffelstrukturen større rettferdighet. I stedet strikket jeg en rille i overgangen mellom vrangbordstrikk og glattstrikk, og avsluttet med en enkel ribb nederst på bolen. I tillegg har jeg strikket lange ermer i stedet for å avslutte til vest. 


Jeg er veldig svak for knappedetaljen både i buksa og genseren, og synes det binder plaggene fint sammen. Lue i samme farger var oppe til vurdering, men jeg tror det kunne blitt litt stor dose. Tårta på tårta, som de sier i nabolandet. Og vi vil jo ikke at nevøen skal gå aldeles i ett med blåbærlyngen.


Mønster: "Baggy vårbukse" fra ministrikk.no og "Vaffelvesten" fra Malsen og Mor i boka Strikkesidas favoritter
Garn: PT2 i fargene 32 og 37 (buksa), samt 34 (genseren)
Pinner: 3 mm og 3,5 mm

10 kommentarer:

 1. Vakkert! Og fin versjon av vaffelvesten, det ble spennende med struktur bare på toppen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Må nok gjøre et nytt forsøk på vaffelvest - med vafler. Tror det vil bli bra i tweed

   Slett
 2. Veldig fint sett! Virkelig nydelig blåfarge på genseren, og fine blåtoner sammen!

  SvarSlett
 3. Utrolig fint sett :) Likte fargevalgene dine, flott barnehagesett :)

  SvarSlett
 4. Veldig pent og anvendelig sett i nydelige farger.

  SvarSlett
 5. Det der var et lekkert sett, og jeg tror jaggu jeg må kopiere dine modifikasjoner på genseren. Den er finere enn originalen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Som genser, med lange ermer, ble vaffelmønsteret litt mye. Men jeg liker godt vesten slik den er avbildet i boka, så jeg skal gi den en ny sjanse med korte ermer og et annet garn.

   Slett
 6. For et lekkert sett! Nydelige farger og veldig stilig med de sterke knappene:) Jeg planlegger et tilsvarende sett til min junior også, men skal strikke i str 2 år så siden de er litt store i størrelsen har jeg god tid:)

  SvarSlett
 7. Så kjempefine disse to ble! Heldige deg som har en så snill mann, og heldige nevøen som har en så flink tante :)

  SvarSlett
 8. Så flott sett! Buksa og genseren passet perfekt sammen:) Jeg har nylig fått min egen finull-kofte, og er enig med deg, i at det er et kjempegodt garn. Men min sønn mener alt klør, så dessverre er ikke han klar for klær strikket av finull enda. Synd, for jeg er nyfrelst;)

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!