28. juli 2014

Felling i fjæra


En av niesene erklærte i våres at hun ønsket seg strikkakjole, slik som venninnene. Slikt kan man jo ikke motstå, og etter å ha sett på foreslått modell og blitt enig med niese og mor om fargevalg, fikk jeg ferdigstilt en rosamønstret Mariustunika i løpet av feriuka nordpå. Avslutningen ble litt av en thriller når jeg til sist satt igjen med halvannen meter tråd av bunnfargen idet jeg skulle begynne på den avsluttende mønsterelen i halsen. Men nød lærer nøgen kvinde å, eh, strikke, og grå bunnfarge ble byttet ut med rosa. Strengt tatt synes jeg også at det fungerer bedre med den rosa som kontrast mot den dyp lilla, så jeg vil ikke akkurat klassifisere feilberegningen som en ulykke.

Den ferdigstilte Mariusen fikk være med ned i fjæra hvor skyfri himmel sammen med gammelnaustet og det nærmest komisk varme badevannet ga nok fargekontrast til å få god gjengivelse av rosatonene i tunikaen. Den nordnorske sommeren har nesten vært uvirkelig, med sol, blikkstille og varme. Lukten av kløver er like sanselig intens i fjæra, som lukten av varm krøkebærlyng på fjellet. Det er lett å glemme at sommerferieukene her oppe like gjerne kan være regntunge og kalde. Vakkert er det uansett.


Niesen er ikke glad i ull som klør, og garnvalget falt derfor på supermyke Pickles Extra Fine Merino. Den er på mange måter til forveksling lik Drops Baby Merino, men jeg synes den har mere spenst og at den holder seg bedre i vask og bruk. Tunikaen går i posten i løpet av uka, slik at mottakeren har den i hende i god tid før skolestart og ullesesong.

Mønster: Nr 15 Mariustunika med rund sal, fra Sandnes 0913 Til fjells
Pinner: 2,5 og 3 mm
Garn: Pickles Extra Fine Merino
Min vri: Størrelse 8 år med litt ekstra lengde til lang seksåring. Byttet bunnfarge i halsavslutningen. 

2 kommentarer:

  1. Kjempefin tunika! Flott fargevalg:)
    Og de nydeligste bilder. For en fantastisk sommer vi har:)

    SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!