9. august 2014

Finn fem feil

Denne jakken har blitt til gjennom en rekke feiltakelser. Det er såpass mange av dem at jeg håper jeg har brukt opp sløvsinnet for ei god stund framover på denne jakken her….


Første feil: Nøstene med Pickles Merino Tweed fulgte med i påskebagasjen i april, og jeg la opp til det som skulle bli høstens barnehagejakke for toåringen. Trodde jeg. Etter å ha strikket et godt stykke opp på bolen, begynte jeg å stusse over bredden på jakken. Og innså at jeg hadde lagt opp til størrelse fire år. Tweed er plundrete å rekke opp, så i stedet for å begynne på nytt med færre masker, ble jakken kjapt og greit tilegnet storebror på fem i stedet. Han er av det smale slaget, så maskeantall størrelse fire år og lengdemål størrelse seks år er uansett midt i blinken for ham.


Andre feil: Ermene er strikket rundt. Strengt tatt ikke en feil (det er jo helt unødvendig å strikke ermene frem og tilbake), men jeg oppdaget ikke at mønsteret faktisk angir frem- og tilbakestrikking før ermene var ferdigstilt og jeg skulle sjekke prosjektnotater på Ravelry. Der ser jeg at andre som har strikket jakken beklager seg over ermer som må syes sammen med ørsmå sting. Men det slipper jeg. Ha!Tredje feil: Idet erme nummer to nærmet seg avslutning, talte jeg over maskene for å se om jeg skulle øke et par omganger til. «For sikkerhets skyld». Da oppdaget jeg at erme nummer én var lagt opp med maskeantall fire år, mens erme nummer to hadde maskeantall seks år. Jaja. Jeg tror ikke det synes.

Fjerde feil: Når ermene så skulle strikkes sammen med bolen, ser jeg at jeg har brukt 3 mm pinne på bol og 3,5 mm pinne til ermene. Siden bolen er strikket frem og tilbake og ermene er strikket rundt, synes det knapt og strikkefastheten er ikke voldsomt avvikende mellom ermer og bol. Men jeg måtte konsentrere meg om å strikke strammere enn vanlig etter å ha satt alt sammen på pinne 3,5 mm slik at avslutningen ikke skulle velte lasset.Femte feil: Denne feilen er et bevisst valg, men hvis noen ser nøye etter, vil man kunne oppdage at jeg ikke har gjort raglanfellingene slik mønsteret anviser. For at øverste del av bolen ikke skulle bli for kort for femåringen, har jeg spredt raglanfellingene over flere rader enn foreslått. I tillegg nok ikke min avfelling til hals helt i tråd med mønsteret. Akkurat denne delen er litt uklart skrevet. Dette er en svakhet ved flere raglanmønstre jeg har prøvd meg på. Pussig at det skal være så vrient å skrive gode og lett forståelige anvisninger for halsfelling med raglan. Feilskjær til tross: Jakken ble akkurat så høstlig fin som jeg hadde håpet når jeg endelig fikk gjort den ferdig. Storebror er fornøyd med deilig myk høstjakke, og til lillesøster strikker jeg en herlig gul Eivor i stedet. Ka naua då? 

Mønster: Trøje i vævestrik fra Susie Haumanns Knit for your kid
Pinner: 3 mm og 3,5 mm
Garn: Pickles Merino Tweed i fargene Høsthimmel og Løvfall. 210g garn gikk med - litt i overkant av ett nøste gult og litt i underkant av ett nøste grått.
Min vri: Maskeantall fire år og lengdemål seks år. Og litt smårusk (se over).

17 kommentarer:

 1. Smårusket var vel forbedringer av mønsteret, jeg strikker stort sett alltid rundt istedet for å strikke flatt. Flotte farger, skikkelig høstlige.

  SvarSlett
 2. Kjempe fine farger, tror ikke mønster er ment for å følges helt ;)

  SvarSlett
 3. Blei jo kjempefin. Erfarte det same sist eg strikka jakke. Fleire feil, men vistes eigentleg ikkje så godt.

  SvarSlett
 4. Veldig fin høststrikkejakke! Det gjelder å ikke la seg finte ut av oppskriften - bra jobba med forbedringene.

  SvarSlett
 5. Så flott den ble! Feilene vises jo overhode ikke :)

  SvarSlett
 6. Takk for oppmuntrende tilbakemeldinger :) Jeg pleier ikke å synes at det gjør noe med en feil eller to (har til gode å strikke helt feilfritt, tror jeg), det meste lar seg skjule med litt triksing. Denne gangen hadde jeg sovet litt vel mye i timen, men man kommer unna med litt av hvert når man vet hvordan feilene kan skjules ;)

  SvarSlett
 7. En nydelig høstjakke :-) likte utrolig godt både fargevalget, "tweed-effekten" og vevstrikkingen :-) og feilene kan man jo heldigvis ikke se :-)

  SvarSlett
 8. Artig å høre om alle "feilene". Jakken ble uansett kjempefin og jeg kunne aldri gjettet at de var blitt en del feil ved å se på bildene i alle fall!

  SvarSlett
 9. Jeg finner heller ikke feilene! Jeg liker at du skriver om dem likevel, det hjelper en eks-perfeksjonist som meg til å senke skuldrene ytterligere. Herlig farge og struktur på jakka, og jeg er enig med deg om gul strikk - jeg går ikke lei jeg heller :)

  SvarSlett
 10. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Så festlig at du kjente Breidablikk, du er kanskje en 'siddis' du også? Kjempefin jakke du har strikket til prinsen din, den ble jo flott tilslutt! Må se om jeg får tak i den mønster boka, ser at den er ikke å finne på biblioteket, men den så fin ut! Ha en herlig kveld!

  SvarSlett
 11. Ja, det blir som regel (ganske) bra til slutt, selv med feil :) Jeg hadde skoleveien min over Breidablikk, så kjente det igjen med en gang, selv om ungdomsskoletida begynner å bli bra lenge siden.

  SvarSlett
 12. Feil?!?? Jakke ble uansett helt utrolig fin! ;-)

  SvarSlett
 13. Herlig å høre at det er flere som sliter med sløvsinn over strikkinga av og til... Jeg har akkurat kløna til ikke mindre enn TRE forsøk på Grove votter av Jared Flood. Til slutt konkluderte jeg med at nøstet jeg strikka med måtte være forbannet eller noe, og bytta både nøste og mønster... Uansett så ble resultatet ditt bra da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oh no! Og jeg som har store planer om de lekreste Jared Flood-kreasjoner i nærmeste fremtid. Får være sikker på at sløvsinnet har avtatt før jeg gir meg i kast med den fine Brooklyn Tweed-jakka jeg går og sikler på...

   Slett
 14. Haha! Veldig godt å høre at andre strikker feil også. Det synes ikke, så du har gjort en god jobb. Viktig å lære seg å jukse litt :-) Elsker fargen!

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!