26. april 2014

Alle gode ting er tre

Det er varm (!) vår og de tjukke vinterluene er pakket bort. Tre kyser har kommet av pinnene de siste par ukene - to til lillemor her hjemme og en som skal gis bort. Den rosa er et bestillingsverk og er et forsinket supplement til en jakke i samme garn og farger til en oslobeibi. Alle luene er strikket i ull/bomulls-blandinger, av ulik tykkelse og kvalitet. Jeg liker alle garntypene godt, men Sandnes Mini Duett som den blå lua er strikket i, har en tendens til å nuppe.

Den blå og den rosa lua er variasjoner over en schläger her i huset - nemlig Lettstrikka babylue fra Nøstebarnboka.Den rosa i riller og den blå i perlestrikk. Den brune kysa er fra et enkelt men fint mønster som jeg regner med å se mer til på strikkeblogger utover våren, nemlig 17. mai-kyse fra ministrikk.no. Den er konstruert slik at man deler av og strikker midtpartiet lengre før man syr sammen i sidene bak. Det gir en fin og klassisk fasong til kysa.

Mer detajer om garn, størrelser osv finner du nederst i bloggposten.Den rosa lua
Mønster: Lettstrikka babylue fra Nøstebarnboka, størrelse 6-9 mnd.
Garn: Rasmillas yndlingsgarn - 55% lammeull og 45% bomull. Lekker fargepalett og hele 350m per 50g, slik at plaggene blir florlette om man strikker med enkel tråd.
Pinner: 2,5 og 3 mm

Den blå lua
Mønster: Lettstrikka babylue fra Nøstebarnboka - perlestrikk hele veien
Garn: Sandnes Mini Duett
Pinner: 3mm
Min vri: Størrelsene i boka går kun til 12 mnd, så for å få ca str 2 år la jeg opp 93m og strikket 12 cm før jeg begynte fellingene.

Den brune kysa: 17.mai-kyse strikket i str 2-4 år
Garn: Dalegarn Lerke, 52% merinoull og 48% egyptisk bomull
Pinner: 3,5 mm

8 kommentarer:

 1. Så fine de luene var! Fargevalg og egen vri gjorde dem veldig fine og nostalgiske synes jeg, særlig sammen med den søte kittelen! Jenta di minner om niesen min, de ser ut til å være på samme alder - helskjønne! Kanskje jeg må herme litt ... :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Herm! Disse småjentene er jo bare herlig skjønne i sånne kyser.

   Slett
 2. Så utrolig fine luer. Den okergule falt jeg veldig for både i fasong og i farge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en godt modellert lue. Garnet som anbefales er Lille Lerke, som er litt tynnere enn Lerke som jeg har brukt. Er nok ikke dumt å bruke det tynnere garnet, for min lue ble litt i tyngste laget og siger litt etter et par timer på hodet.

   Slett
 3. Utrolig lekre kyser! Har aldri strikket det, men nå fikk jeg veeeeldig lyst til å prøve :-)

  SvarSlett
 4. Helledussen, så søte de var!

  SvarSlett
 5. Veldig søte! Spesielt 17.mai-kysa frå Ministrikk. Denne har eg hatt lyst til å strikke, men etter å ha sett denne, må eg definitivt prioritere det! Så fin blogg du har!

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!