8. april 2014

Daisykjoler

Jeg liker godt Pickles mønstre, og noen har blitt gjengangere på pinnene. En av disse er Høstvesten. Jeg har utviklet min egen tunika- eller kjolevariant, hvor jeg har prøvd meg fram til et maskeantall som passer for ett-to åringer.

Jeg har ufrivillig strikket tre tunikaer det siste året, da tunika nummer én ble offer i en bilsykeepisode og endte i vaskemaskinen i kampens hete. Da vaskemaskinen hadde gjort sitt, kom den ut som godt tova dokkekjole. Konklusjon: Ingen god idé å vaske plagg strikket i Sandnes Mini Duett på 40 grader i maskin sammen med annet tøy. Datteren vil muligens konkludere annerledes ettersom hun er godt fornøyd med dokkeantrekket og sikkert kunne tenke seg flere. Siden den tova kjolen var tenkt som antrekk i jula, strikket jeg en kopi i en noe større størrelse.

Daisykjole nummer én: Strikket til datterens ettårsdag med tilhørende bleiebukse. Strikket i Sandnes Mini Duett (blå) og Dalegarn Lerke (karribrun). Bleiebuksa er et mønster signert Lene Holme Samsøe og finnes i Sandens hefte 1206 Mandarin babyDaisykjole nummer to kom til i behov for en barnehagetunika i tynn ull. Fulgte samme framgangsmåte som til kjole nummer én, men valgte rillestrikk i ermekantene i stedet for ribb. Middels fornøyd med det siste, men tunikaen har vært brukt masse gjennom vinteren. Denne er strikket i Shetland soft som er tynt og mykt og holder seg fint i bruk, med lite nupping.


Daisykjole nummer tre er strikket med litt høyere maskeantall. Denne gangen var jeg usikker på hvor jeg skulle plassere ribben i halsen, og da modellen ikke var tilgjengelig for prøving da kjolen skulle ferdigstilles, gjettet jeg meg frem. Halslinningen er derfor ikke helt ideelt plassert - jeg skulle ha fortsatt noen runder til med glattstrikk for å få en tettere hals. Samme garn som i Daisykjole nummer én.


Garn: Sandnes Mini Duett, Dalegarn Lerke og Shetland soft fra Malsen og Mor
Pinner: 3 mm
Min vri: Alle tre kjolene følger mønsterets størrelse 2 år i bærestykket.
 • Kjole nummer én og to: La opp 152/160 m og felte jevnt oppover to masker i hver side med ca 2 cm mellomrom. Endte med 84 m til halslinningen. 
 • Kjole nummer tré: La opp 170 m, og felte jevnt oppover to masker i hver side med ca 2 cm mellomrom. Endte med 88 m til halslinningen.

8 kommentarer:

 1. Fine kjoler :-) Jeg likte særlig godt den som har farger ton i ton.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg liker den også godt selv.

   Slett
 2. Flotte plagg! Noen mønster får en bare "hang up" på;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Lett å gjenta seg, ja. Men suksess kan vel ikke gjentas for ofte, eller hva?

   Slett
 3. Kjempefine plagg. Jeg kjenner igjen noe fra Ravelry, så gøy å se det i bruk! Superskjønt antrekk, og de andre Daisykjolene er knallfine de også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at "kjente" fra Ravelry titter innom. Takk for tilbakemelding :)

   Slett
 4. Kjempe fine kjoler alle 3! Morsomt å se hvor annerledes uttrykket blir bare ved valg av farger. Likte veldig godt bleiebuksen og - dødssøt! =) Gleder meg til å følge deg videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, bleiebuksa er herlig - og veldig fleksibel i størrelsen, så jeg regner med at den kan være i bruk enda et år.

   Slett

Så hyggelig at du kommenterer!