21. april 2014

Sauene på Sætra

Sinnasujakka i mønster fra Ann Myhre har vært i min eie en stund, men jeg har kviet meg for å gå i gang. Når man stort sett strikker plagg til småbarn, virker jakke i voksenstørrelse som et kjempeprosjekt. Men når jeg først hadde blitt enig med meg selv om garn og fargevalg, gikk det i grunnen ganske kjapt å få jakken ferdig. Jakken var tiltenkt min mor som snart fyller sekstifem og som strikker mye til barnebarna og lite til seg selv. Den blivende sekstifemåringen fyller år først i slutten av mai, men siden vi skulle tilbringe påsken på hytta midt i beiteheiene på Sætra, ville jeg gjerne få overrakt gaven som påskeantrekk, så jakken fulgte med i påskebagasjen. Mottakeren stilte velvillig opp som modell i steingjerdet utenfor hytta hvor sauene vanligvis holder til. Midten av april er nok litt i tidligste laget å slippe sauene på beite i heia, så denne påsken var de strikkede sauene de eneste som hadde tilhold i nærheten.


Jeg har aldri før strikket rundt for så å klippe opp til jakke. Jeg ser at mange bruker metoden hvor man låser maskene som skal klippes med en heklekant, godt beskrevet av for eksempel Eunny Jang, men siden hekling ikke er helt min bransje, safet jeg og sydde to sikksakksømmer i hver side før jeg klippet. Sårkantene sydde jeg fast med kastesting i bunnfargen på jakka og resultatet ble helt ok. Neste gang skal jeg prøve heklemetoden.


Pickles Pure Wool er et godt garn å strikke med: Litt tjukkere garnkvalitet enn Shetland soft som jeg ofte bruker, og det passet fint til denne jakken. Garnet kommer i en variert og lekker fargepalett, med antydning til melering i garnet, litt avhengig av hvilken farge man velger.


Mønsteret er godt og detaljert skrevet og lett å følge. Jakken er strikket i størrelse medium, med litt ekstra lengde på ermer og bol. Jeg fulgte den generelle beskrivelsen for økninger og fellinger i livet og fikk en fin liten innsving. Prøvde på meg selv underveis, og resultatet passet fint til mottakeren.


Mønster: Sinnasaujakka av Ann Myhre
Garn: Pickles Pure Wool i fargene "Malte mandler", "Fenikkel" og "Grønn te". Brukte ett nøste av den gråblå, halvannet av bunnfargen og en liten mengde av den brungrønne.
Pinner: 2,5 og 3mm
Min vri: La de første forkorta radene i underkant av vrangborden, altså før stripene. Plukket opp 15 masker under ermene.

8 kommentarer:

 1. Flotte sauer og fint fargevalg! Jeg har en gul hverdagsjakke i Pickles Pure wool, og den holder seg veldig godt, tross veldig mye bruk i vinter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Godt å høre at garnet holder seg.

   Slett
 2. Ser ut som sauene trives godt til fjells! ;) Flotte farger, og pure woolen syns jeg er veldig god å strikke med. Regner med mottaker som strikker mye selv satte stor pris på gaven?!! …og hekle metoden må du prøve:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, heklemetoden skal testes, men tror jeg velger et barneplagg som prøveklut...

   Slett
 3. Flott jakke og kjemoe fin gave :-) likte fargevalget ditt !

  SvarSlett
 4. Kjempefin - likte godt at stripene lignet litt hverandre men at sauene poppa sikkelig.

  SvarSlett
 5. Jeg også likte fargevalget ditt veldig godt, nøytral og praktisk.

  SvarSlett
 6. I like your method of steeking. It does not appear that it will unravel. Thanks for the idea. :-) Susan

  SvarSlett

Så hyggelig at du kommenterer!