16. april 2014

Sjølingstad Uldvarefabrik

På veien mellom besteforeldreferier i Arendal og Stavanger, passerer vi Mandal og avkjørselen til Sjølingstad. Denne påsken passet det fint med en lunsjstopp samtidig som Sjølingstad Uldvarefabrik annonserte påskeverksted og omvisning for barn i fabrikken. 
Fabrikken, som hadde ordinær produksjon i en 90års-periode fra 1894, ligger idyllisk til i frodig landskap, og er et fint sted for en familieutflukt med innblikk i et stykke norsk kulturhistorie og industrihistorie. Femåringen var på ingen måte interessert i omvisningen, men lot seg til sist lokke inn i produksjonslokalene for demonstrasjon av den s t o r e og b r å k e t e jaquardveven. Minstemor syntes det var stas å løpe rundt mellom de gamle maskinene og bli jaget av besteforeldre og lettere nervøs mor. Utbyttet av omvisningen ble derfor noe begrenset, men pytt, så har jeg et påskudd for å ta turen innom ved senere anledning. Uten mindreårige vedheng. 

Denne gangen fikk vi en fin smakebit på denne skatten av et levende museum, og et egentova påskeegg med hjem. Sjølingstad driver i dag museumsproduksjon, men det er ingenting å si på utvalget i museumsbutikken, som har stort utvalg av garn og flotte tepper produsert på stedet. Avstikkeren fra E39 anbefales!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så hyggelig at du kommenterer!